Kotlety mielone z nadzieniem serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • cebula

    3 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić w gruba kostkę. Mięso mielone wyrobić z jajkiem, posiekaną cebulą, solą i pieprzem( w razie potrzeby dodać odrobinę bułki tartej, żeby było ściślejsze. Z mięsa odrywać kulki, rozpłaszczać je, na każdym placku kłaść kostkę sera żółtego, zlepiać kotlet i delikatnie go spłaszczyć. Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Do wyrobienia masy mięsnej można użyć także innych przypraw.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 23.09.2013 19:18
rewelacyjne
BozenA 22.06.2012 12:44
mmm
BozenA 22.06.2012 12:44
mmm
RenataZ-et 28.04.2012 21:09
super kotlecik z niespodzianką :)
Goya 13.04.2012 12:22
mniam
jeanette_v 10.04.2012 21:49
czadowe
jeanette_v 10.04.2012 21:49
super
Ewelina47 15.02.2012 20:53
pycha
Barbara55 15.10.2011 13:28
robię bardzo podobne
szajba2 08.10.2011 18:29
super niespodzianka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat