Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z młodą kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
kapusta biała 1/4 główki
koperek 1/2 pęczka
jajko 1 szt
chleb czerstwy 1 kromka
sól i pieprz

do panierowania

mąka pszenna
otręby pszenne

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z młodą kapustą

Kapustę poszatkować i posypać solą, kiedy zmięknie - odcisnąć. Chleb namoczyć i odcisnąć. Do mięsa dodać kapustę, chleb, jajko, posiekany koperek i doprawić, a następnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy mięsnej formować kotlety i panierować je w otrębach wymieszanych z mąką. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak