Kotlety mielone z mięsa wołowego.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • margaryna

    2 łyżki
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • czosnek granulowany

  • lubczyk

  • estragon

  • jajko

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na margarynie z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku. Do mięsa dodać jajko, jeszcze lekko posolić i popieprzyć, dodać podsmażoną cebulę oraz szczyptę estragonu i lubczyku. Jeżeli masa nie ma zbyt gęstej konsystencji można dodać trochę bułki tartej. Uformować niezbyt grube i okrągłe kotlecik, obtoczyć w bułce tartej, po czym smażyć na podgrzanym oleju przez 20-25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 08.11.2012 19:35
uwielbiam mielone i na ciepło z ziemniaczkami, i na zimno do chlebka :)
maryśka 28.09.2011 09:26
dobre
pacpaw 08.06.2011 19:07
wołowych jeszcze nie jadłem
ben-ka 08.06.2011 09:09
z wołowiny robię raczej rzadko,zazwyczaj z mięsa mieszanego.
kate.500 26.03.2011 12:07
ciekawy przepis...
kate.500 26.03.2011 12:07
ciekawy przepis...
Kate131 13.03.2011 10:35
lubię:)
Kristo89 04.02.2011 09:14
Pyszne!
Tahitha 19.01.2011 05:39
Znane i ... lubiane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat