kotlety mielone z masy rybnej

kotlety mielone z masy rybnej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sandacz

    175 g
  • mleko

    75 g
  • jaja

    2 szt
  • cebula

    40 g
  • masło

    13 g
  • sól

    7 g
  • tłuszcz

    75 g
  • dorsz

    600 g
  • pieprz czarny mielony

    0.5 g
  • bułka tarta

    40 g
  • bułka

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryby oczyścić,wyjąć ości,zdjąć skórę,zemleć wraz z namoczoną bułką i podduszoną cebulą.Do masy dodać jaja,przyprawy i dobrze wyrobić.Rybną masę mieloną wyporcjować.Każdą porcję obtoczyć w tartej bułce i kształtować owalne kotlety.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron.Gotowe kotlety przykryć na chwilę.Podawać z ziemniakami,kapustą gotowaną lub surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gosia40

23.03.2011 11:11
super propozycja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat