Kotlety mielone z majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • pieprz

  • sól

  • czosnek

    4 duże ząbki
  • majeranek

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek posiekać drobno lub przepuścić przez praskę, dodać do miesa. Wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego i dużą ilością majeranku.Wymieszać.Dosypać bułki tartej by masa nie była zbyt luźna. Formować kotlety i smażyć je na gorącym oleju z obu stron. Cebulę pokroić w plastry, dodać na patelnię w trakcie smażenia kotletów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 12.04.2011 21:00
majeranku jeszcze nie dodawałem do mielonych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat