Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
500 g -
bułka czerstwa
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
ketchup łagodny
2 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
olej do smażenia
-
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
2 łyżki
Sposób przygotowania
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, dodajemy odciśniętą bułkę, ketchup, sól i pieprz, wszystko wyrabiamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka wsypujemy trochę bułki tartej. Z masy formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoto.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się