Kotlety mielone z ketchupem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • ketchup łagodny

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z przyprawa do mięsa mielonego i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. Bułeczkę moczymy w wodzie.
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, dodajemy odciśniętą bułkę, ketchup, sól i pieprz, wszystko wyrabiamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka wsypujemy trochę bułki tartej. Z masy formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat