Kotlety mielone z kapustą włoską

Kotlety mielone z kapustą włoską

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta włoska

    500 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • masło 82%

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    100 mililitrów
  • mięso mielone wieprzowe

    500 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.

Z przygotowanej masy formujemy kotlety (tak, tak…bez jajka, bułki i takich tam ;) ), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy mielonej szynki wieprzowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat