Kotlety mielone z kaczki.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1/2 szt
  • jajko

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt/mała/
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    wg potrzeb
  • olej do smażenia

    wg potrzeb
  • boczek

    10 dag
  • Majeranek suszony Prymat

    1/2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/2 wiejskiej kaczki oczyścić ,oddzielić mięso od kości.Mięso,pokrojony boczek,cebulkę i czosnek włożyc do blendera i zmiksować na jednolitą masę.Dodac jajko i przyprawy - wymieszać.Na patelni rozgrzać tłuszcz z masy mięsnej formować małe kotleciki,obtaczać je w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Smaczne są na gorąco jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 05.03.2014 10:56
ale pychotka
olkaaa 20.05.2013 07:31
jeszcze nie jadłam
Mati13 21.04.2013 20:55
na pewno smaczne
Motorek 08.04.2013 10:26
takich jeszcze nie jadłem
caralajna 13.03.2013 07:24
ale muszą być smaczne :)
Wafelek2601 17.02.2013 15:34
Super na obiadek
IZABELA29 17.11.2012 11:12
pyszne
emeslive 05.10.2012 18:49
Kapitalny pomysł. Ja z resztek kaczki robię na ogół krokiety, ale pomysł na kotleciki zdecydowanie bardziej mi się podoba. Koniecznie będę musiał spróbować!
IZABELA29 14.09.2012 12:35
pyszne od czasu do czasu mozna zjeśc
ben-ka 14.09.2012 12:18
Wiem Misiu,wiem jak w przypływie apetytu sama kaczkę "pożeram":)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat