Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 600 g,
podgrzybki 300 g,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 2
sól i pieprz do smaku,
przyprawy do smaku do mielonego
jajko 1 szt,
bułka namoczona w mleku 1 -2 szt,
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z grzybami

Grzyby oczyścić, umyć, osaczyć na sicie, a następnie pokroić w drobną kostkę. ( ja ścieram na tarce o grubych oczkach).

Cebule obrać pokroić w kosteczkę a następnie zeszklić na oleju.

Dodać grzyby, podsmażać do momentu wyparowania płynu.

Do miski włożyć mięso mielone dodać podsmażone ale wystudzone grzyby, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku oraz przyprawę do mielonego.

Dodać rozmoczoną w mleku lecz odciśniętą kajzerkę i 3 łyżki bułki tartej.

Dokładnie wymieszać.

Formować owalne kotlety, obtaczając je w bułce tartej.

Smażyć na gorącym oleju.

Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków lub ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:12
Warto takie robić.
R'n'G Kitchen 10.09.2017 12:14
Cudne
Bożena Matuszczyk 09.09.2017 16:19
To tak jak ja.;)
jejkuchnia 08.09.2017 15:30
Aż mi w brzuchu burczy. Uwielbiam grzyby. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak