Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z gęsi

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kuchnia kresowa

Składniki:

Składniki:

gęś 250 gram
płatki migdałowe 50 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek

Porada

Mięso z gęsi mielimy.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z gęsi

Płatki migdałów rozgniotłem, natkę pietruszki umyłem, osuszyłem, posiekałem.
Mięso z gęsi zmieliłem, wymieszałem z połową bułki tartej, migdałami, natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Uformowałem kotlety, obtoczyłem w reszcie bułki tartej, smażyłem na rozgrzanym oleju do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 17.01.2019 12:07
Kotlety wyglądają bardzo apetycznie, migdały to ciekawy dodatek.
Babeczka35 16.01.2019 06:26
Nie jadłam jeszcze mielonych z gęsi, a tak pysznie wyglądają.
Bożena Matuszczyk 15.01.2019 13:02
Jeszcze nie jadłam mielonych kotletów z gęsi,ale przepis prosty szybki i na pewno bardzo smaczny.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak