Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY MIELONE Z DODATKIEM KANII

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg.
kanie 4 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat wg. uznania
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY MIELONE Z DODATKIEM KANII

Kanię siekamy na małe kawałki, cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na masełku. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, namoczoną i odciśniętą bułkę, przeciśnięty czosnek, mieszamy. Teraz dodajemy podsmażone kanie i cebulkę, mieszamy.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 31.10.2012 15:24
takie biorę do pracy z chlebem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak