KOTLETY MIELONE Z DODATKIEM KANII

KOTLETY MIELONE Z DODATKIEM KANII

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg.
  • kanie

    4 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    wg. uznania
  • jajko

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • bułka czerstwa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kanię siekamy na małe kawałki, cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na masełku. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, namoczoną i odciśniętą bułkę, przeciśnięty czosnek, mieszamy. Teraz dodajemy podsmażone kanie i cebulkę, mieszamy.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 31.10.2012 15:24
takie biorę do pracy z chlebem...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat