kotlety mielone z cząbrem...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    60 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • bułka namoczona w mleku

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • cząber

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • smalec

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mielone mięso z szynki, łopatki włożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, kucharka, pieprz, cząber suszony

bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę

na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut

kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 20.09.2016 17:59
smaczne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat