kotlety mielone z cząbrem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo - woło

    50 dkg
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula

    1-2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

    4-5 łyżek
  • cząber

    1 łyżeczka
  • bułka

    1 sucha
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kotlety mielone z cząbrem foto
Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.Dodać do mięsa, pokrojonej w kostkę cebuli i jajek. Dodać przyprawy i sól do smaku.
Krok 2 - kotlety mielone z cząbrem foto
Wyrobić razem. Mokrą ręką formować kotlety i posypać bułką tartą.
Krok 3 - kotlety mielone z cząbrem foto
Smażyć w małej ilości oleju na średnim ogniu. Po około 20 minutach obrócić na drugą stronę.
Krok 4 - kotlety mielone z cząbrem foto
Po podpieczeniu przykryć patelnię pokrywką - kotlety będą miękkie i bardziej soczyste, Aby się nie przypaliły, można podlać 1/2 szklanki wody.
Krok 5 - kotlety mielone z cząbrem foto
Podawać do obiadu na liściu kapusty. Na zimno też smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 01.01.2014 08:42
smaczne danie
Anna169Hosz 29.10.2013 13:04
Uwielbiam cząber!
Bernadeta1 19.05.2013 01:01
bardzo smaczne
ElizaT 27.01.2013 18:26
bym takie z apetytem zjadła
Magda24 29.12.2012 19:10
muszą być aromatyczne
pajbek 14.12.2012 01:45
Super, pyszne :-)
Agnieszka172 18.11.2012 11:11
bardzo ciekawy pomysł
pistacja 17.11.2012 09:04
ciekawy dodatek do mielonych
kasiaw 15.11.2012 20:50
na pewno są smaczne
uqash24 15.11.2012 20:30
smakowicie wygląda :)i takie pewnie jest.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat