Kotlety mielone z buraczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    60 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 łyżeczka
  • bułka tarta

    7 łyżek
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • burak ćwikłowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraka obieramy, myjemy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy do smaku, jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz tarte buraczki. Mięso wyrabiamy, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 24.10.2011 12:52
dobry przepis
Jaheira11 06.06.2011 23:06
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat