Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z boczniaków

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Przyszła ochota na kotlety mielone? Jesteście na diecie i nie wiecie co zrobić, by zaspokoić łaknienie? No to „lecę” na odsiecz z niecodzienną propozycją kulinarną.

Składniki:

Składniki:

boczniaki 400 gramów
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka z ciecierzycy 2 łyżki
bułka tarta bezglutenowa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek

Do smaku:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Dodatkowo:

bułka tarta bezglutenowa
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z boczniaków

Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Razem z posiekaną cebulą smażymy na oleju, często mieszając. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Studzimy, mielimy na średnich oczkach.

Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę i łyżkę bułki tartej, dokładnie wyrabiamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Z przygotowanej masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak