Kotlety mielone wieprzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    60 dag
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl.
  • woda gazowana

    1 szkl.
  • sól, pieprz

    do smaku
  • majeranek

    1 łyżka
  • olej

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/2 szl. bułki tartej zalać wodą gazowaną,, wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oraz solą i pieprzem, majerankiem, dokładnie masę wyrobić. dodać jeszcze ok 1/2 szkl. wody. Wymieszać. Formować kotlety, które obtaczać lekko w bułce i kłaść na gorący olej. Smażyć z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 26.09.2011 08:05
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat