Kotlety mielone według Agi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • cebula

  • bułka

  • sól

  • jajko

  • tłuszcz do smażenia

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i razem z cebulą,namoczoną i odciśniętą bułką i ząbkiem czosnku mielimy w maszynce.Do masy dodajemy jajko i przyprawy.Dosypujemy troszkę tartej bułki.Dokładnie wyrabiamy.Formujemy zgrabne kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Miki 29.03.2012 11:33
mniam
Barbara/zuza22_85 16.12.2011 21:38
mniam mniam :P
Kopiko1983 10.10.2011 20:53
Ale pycha!
marta1371 23.08.2011 23:50
Mielone zawsze dobre
AGNIESZKA144 17.08.2011 20:48
bardzo lubię mielone
piotereq 12.07.2011 10:44
pychota
aacaac 18.06.2011 07:24
pycha
Justyna Jussstiii 05.04.2011 09:46
pycha
Krystyna32 05.04.2011 03:24
extra
MAR3STA 04.04.2011 23:20
fajne kotleciki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat