Kotlety mielone według Agi

Kotlety mielone według Agi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • cebula

  • bułka

  • sól

  • jajko

  • tłuszcz do smażenia

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i razem z cebulą,namoczoną i odciśniętą bułką i ząbkiem czosnku mielimy w maszynce.Do masy dodajemy jajko i przyprawy.Dosypujemy troszkę tartej bułki.Dokładnie wyrabiamy.Formujemy zgrabne kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

29.03.2012 11:33
mniam

Barbara/zuza22_85

16.12.2011 21:38
mniam mniam :P

Kopiko1983

10.10.2011 20:53
Ale pycha!

marta1371

23.08.2011 23:50
Mielone zawsze dobre

AGNIESZKA144

17.08.2011 20:48
bardzo lubię mielone

piotereq

12.07.2011 10:44
pychota

aacaac

18.06.2011 07:24
pycha

Justyna Jussstiii

05.04.2011 09:46
pycha

Krystyna32

05.04.2011 03:24
extra

MAR3STA

04.04.2011 23:20
fajne kotleciki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat