Kotlety mielone w sosie koperkowo- śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotelty

  • mięso mielone

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    3/4 opakowania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka pszenna

Sos

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek ząbki

    2
  • śmietana 30%

  • koper świeży

  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę zeszklij na patelni z odrobiną soli.
2. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, usmażoną wcześniej cebulą i przyprawą do mięsa mielonego.
3. Na patelni podsmaż drugą cebulę z dwoma ząbkami czosnku.
4. Uformowane kotleciki układaj na patelni z cebulą i czosnkiem smażąc po 2-3 minuty z każdej strony.
5. Kotlety zalej bulionem i gotuj parę minut.
6. Dodaj śmietanę i szczypiorek. Na koniec dodaj musztardę i gotuj razem 3 minuty.

Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat