Kotlety mielone "pogołąbkowe"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • karkówka

    300 g
  • koperek

  • cebula

  • smalec

    1 łyżka
  • jajko

  • sól i pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy al dente ,bez soli. Dodajemy do ostudzonego ryżu zmielone mięso. Cebulę kroimy w kostkę ,szklimy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do całości. Mieszamy razem z posiekanym koperkiem i jajkiem do smaku doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.
R'n'G Kitchen
Nieraz zostaje trochę farszu po gołąbkach ,wtedy można pokusić się zrobienie na obiad tego typu kotletów mielonych. Jeśli ktoś lubi ,może również przygotować je od podstaw. Wyszły bardzo pyszne i soczyste.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 02.11.2014 12:34
Ja takie lubię, bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat