Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone faszerowane jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wiperzowe 1/2 kg
jajko ugotowane na twardo 8 szt
jajko 1 szt
przyprawa do kotletow mielonyc 2 lyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone faszerowane jajkiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
Mięso mielone mieszamy z surowym jajkiem i przyprawa do kotelow mielonych.
Jaja na twardo obtaczamy w mięsnej masie.
Tak przygotowane kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy po kilka minut z każdej strony na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 06.12.2013 10:42
dziekuje i polecam przepis do wyprobowania
Janina 11.10.2013 14:49
Super smaczne;)
Róża1 08.10.2013 20:41
uwielbiam takie, fajnie Ci wyszły :-)
olkaaa 19.09.2013 09:45
super pomysł
ana1 17.09.2013 14:50
ależ pysznie wygląda
Ania321 17.09.2013 13:42
fajny pomysł na mielone nieco inaczej
IwonaDD 17.09.2013 11:32
miłe dla oka i podniebienia
Agata
Agata 17.09.2013 11:21
dobry pomysł na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak