Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    0,5 kg
  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • pieczarki marynowane

    ok 30 sztuk
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki+do obtoczenia
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto
1. Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, oczyszczamy z żył i błon, kroimy w kostkę i mielimy.
Krok 2 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto
2. Dodajemy jaja, przyprawy, 2 łyżki bułki tartej, zagniatamy jednolitą masę. Z masy formujemy kotlety, spłaszczamy w dłoni, po środku układamy po 2 pieczarki.
Krok 3 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto
3. Zagniatamy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto
4. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano po 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 13.07.2015 08:54
bardzo dobre
Ewelina1991 13.07.2015 08:42
pyszne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat