Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
łopatka wieprzowa 1 kg
jaja 2 sztuki
pieczarki marynowane ok 30 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki+do obtoczenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi

Kroki postępowania

1
1. Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, oczyszczamy z żył i błon, kroimy w kostkę i mielimy.
Krok 1 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto
2
2. Dodajemy jaja, przyprawy, 2 łyżki bułki tartej, zagniatamy jednolitą masę. Z masy formujemy kotlety, spłaszczamy w dłoni, po środku układamy po 2 pieczarki.
Krok 2 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto
3
3. Zagniatamy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto
4
4. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano po 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Krok 4 - Kotlety mielone drobiowo-wieprzowe z pieczarkami marynowanymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 13.07.2015 08:54
bardzo dobre
Ewelina1991 13.07.2015 08:42
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak