Kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowiny

    0,5 kg
  • świeżego boczku

    0,25 kg
  • cebula

  • jajko

  • olej

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę i boczek mielimy. Bułkę namaczamy w przegotowanej wodzie i czekamy aż nasiąknie, po czym wyciskamy ją. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, wrzucamy na odrobinę oleju i czekamy aż się zeszkli. Do mięsa wrzucamy odciśniętą bułkę, zeszkloną cebulę i jajko, dodajemy sól, pieprz i sporą ilość majeranku. Dokładnie wyrabiamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie z tak przygotowanego mięsa formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju na średnim ogniu na brązowy kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 14.06.2011 23:15
jak zawsze dobre
MAR3STA 22.11.2010 19:13
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat