kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    1 opakowanie
  • jajko

    1
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułka musi się namoczyć w wodzie następnie wyciskamy z mięcutkiem już bułeczki wodę i dodajemy do mięsa mielonego całość mieszamy i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Do całości dodajemy jajeczko bądz dwa w zależności od gustu:) wszystko mieszamy i doprawiamy szczypta soli i pieprzem według uznania:) Formujemy kulki i kładziemy na rozgrzaną patelnie.
Ostatnio włożyłam do kilku sztuk suszoną żurawinę i akurat te sztuki wyszły bardziej na słodko:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 19.08.2011 00:27
uwielbiam
Grazyna0211 10.05.2011 10:57
pyszne są mielone z indyczego mięsa
Aniunia773 30.04.2011 18:36
pyszne, ja bulke mocze w mleku, jest jeszcze pelsze
agogo2 27.04.2011 13:01
super
ajres 27.04.2011 12:42
super
Aniunia773 15.03.2011 15:53
wyprobuje
Marta98 04.03.2011 20:40
pycha
Justyna Jussstiii 02.03.2011 13:54
oryginalnie super
SmakolykiJoanny 09.01.2011 14:31
łatwe i proste coś dla początkujących
TyTaN 07.01.2011 21:36
ładnie wygląda.:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat