Kotlety mielone

Kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sól i pieprz

  • jajko

  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka

Ponad to

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone foto
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.czosnek W misce umieścić mięso, cebulę, odciśniętą z wody kajzerkę i przyprawy. Dodać jajko i wyrobić ręką na jednolitą masę
Krok 2 - Kotlety mielone foto
Mięso podzielić w misce na 8 równych części. Zwilżonymi wodą dłońmi formować kotlety, a następnie panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety mielone foto
Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z obu stron na złoto. Podawać gorące. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 20.10.2016 21:26
takie mielone są najlepsze!
AZgotuj 20.10.2016 18:10
lubię bardzo :)
Justi2401 20.10.2016 14:37
Najprostsze- najlepsze. Uwielbiam gorące prosto z patelni :)
Franciszek 20.10.2016 12:23
dobry obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat