Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główne

mięso mielone wieprzowe 1 kg
mięso mielone wołowe 0,5 kg
mięso mielone wołowe 0,5 kg
cebula biała 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 250 ml
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
woda mineralna
ząbki czosnku 2

do smażenia

olej do smażenia

Porada

Aby kotlety nie były tłuste , po usmażeniu połóż je na ręczniki kuchennym.

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mielone

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wieprzowe połączyć z wieprzowym
Krok 1 - kotlety mielone foto
2
Po usmażeniu kotlety położyć ma papier kuchenny aby odsączyć nadmiar oleju. Gotowe!
Krok 2 - kotlety mielone foto
3
Mięso połączone z jajami i bułką przyprawić solą pieprzem i przyprawa do mięsa mielonego do smaku
Krok 3 - kotlety mielone foto
4
Do przyprawione go mięsa dodać drobno posiekaną cebulkę i 2 ząbki czosnku i cał9ść dokładnie wymieszać.
Krok 4 - kotlety mielone foto
5
Przygotowane mięso formować na kształt kotletów i obsypywać w bułce tartej.
Krok 5 - kotlety mielone foto
6
Na patelni rozgrzać olej i obsmarzać kotlety na średnim ogniu ok 3-5 min z każdej strony, tak aby mięso nie było surowe w środku.
Krok 6 - kotlety mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 14.04.2015 10:14
Nigdy nie łączyłam wołowiny i wieprzowiny w mielonych, ale na pewno smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak