kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

główne

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    250 ml
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    2 łyżki
  • woda mineralna

  • ząbki czosnku

    2

do smażenia

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kotlety mielone foto
Mięso mielone wieprzowe połączyć z wieprzowym
Krok 2 - kotlety mielone foto
Po usmażeniu kotlety położyć ma papier kuchenny aby odsączyć nadmiar oleju. Gotowe!
Krok 3 - kotlety mielone foto
Mięso połączone z jajami i bułką przyprawić solą pieprzem i przyprawa do mięsa mielonego do smaku
Krok 4 - kotlety mielone foto
Do przyprawione go mięsa dodać drobno posiekaną cebulkę i 2 ząbki czosnku i cał9ść dokładnie wymieszać.
Krok 5 - kotlety mielone foto
Przygotowane mięso formować na kształt kotletów i obsypywać w bułce tartej.
Krok 6 - kotlety mielone foto
Na patelni rozgrzać olej i obsmarzać kotlety na średnim ogniu ok 3-5 min z każdej strony, tak aby mięso nie było surowe w środku.
Aby kotlety nie były tłuste , po usmażeniu połóż je na ręczniki kuchennym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iskierka.ag 14.04.2015 10:14
Nigdy nie łączyłam wołowiny i wieprzowiny w mielonych, ale na pewno smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat