Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone
Kroki postępowania
Do miski włożyć mięso, bułkę tartą, majeranek, sól, pieprz, jajka. Czosnek i cebulę obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Czosnek i cebulę dodać do mięsa.
mięso mielone wieprzowe | 1 kilogram |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 0,5 kilograma |
jajko | 3 sztuki |
woda | ok. 0,5 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | 0,5 łyżeczki |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 1 ząbek |
olej | do smażenia |
Do miski włożyć mięso, bułkę tartą, majeranek, sól, pieprz, jajka. Czosnek i cebulę obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Czosnek i cebulę dodać do mięsa.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: