Kotlety mielone

Kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wieprzowina

    0,5 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • majeranek

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wkładam do miski i przyprawiam solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Całość dokładnie mieszam. Następnie wsypuję 4-5 łyżek bułki tartej, którą zwilżam wodą aby całość jej była wilgotna. Dodaję całe jako, całość jeszcze raz dokładnie mieszam. Z tak przygotowanej masy formuję spore klopsiki, które obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 18.04.2016 22:40
pyszne na obiad
Bernadeta 04.03.2014 19:12
często robię bo syn lubi
pajbek 27.02.2014 21:39
Lubię mielone :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat