Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
jajko 3 sztuki
kajzerka 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Kroki postępowania

1
Kajzerkę moczyć w 1/2 szklance mleka 15 minut
Krok 1 - Kotlety mielone foto
2
Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek obrać i przepościć przez praskę dodać do cebuli
Krok 2 - Kotlety mielone foto
3
Cebulę i czosnek podsmażyć z 2-3 łyżkami oleju. Ostudzić
Krok 3 - Kotlety mielone foto
4
Kajzerkę odcisnąć dodać do mięsa razem z cebulką i jajkami. Wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 4 - Kotlety mielone foto
5
Z masy formować kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron
Krok 5 - Kotlety mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.02.2013 08:25
zapowiada się smacznie ,warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak