Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
czerstwe bułki 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
oregano do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Czerstwe bułki namaczamy w wodzie aż do całkowitego rozmięknięcia. Następnie porządnie odsączamy. Do miski dodajemy mięso mielone, odsączone bułki, jajko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko wyrabiamy rękami na jednolitą masę. Z masy formujemy płaskie kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.02.2014 14:41
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
IwonaDD 22.10.2013 13:51
bardzo lubię kotlety mielone w towrzystwie buraczków :)
Norgiusz 20.08.2013 08:48
mielone z buraczkami.... mniam :)
annagebalska 05.01.2013 08:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak