Kotlety mielone

Kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona łopatka

    0,5 kg
  • kajzerka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mleko

  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • żółty ser

  • sok pomidorowy

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Do mięsa dodajemy wymoczoną wcześniej w mleku kajzerkę, dodajemy drobno skrojoną cebulę, jajko oraz bułkę
tartą i przyprawy. Całość mieszamy i formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie kotlety smażymy na patelni. Po czym przedkładamy do naczynia żaroodpornego wlewamy ok 0,5 szkl soku pomidorowego, całość posypujemy startym serem. Zapiekamy ok 10 minut w piekarniku SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 25.04.2012 00:02
uwielbiam mielone, a do tego z Prymatem ;o)
Dorian 24.04.2012 07:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat