kotlety mielone

kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    50 dkg
  • jajko

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać w wodzie. Zmielić mięso i cebulę. Bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć. Wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku. Wyrobić wszystko na gładką masę, formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 24.08.2013 11:53
wyglądają smacznie
Motorek 02.07.2013 08:47
bardzo smaczne
Maniek2 06.04.2013 10:30
znakomite kotleciki
Kas2 14.09.2012 22:53
uwielbiam. pyszny z nimi każdy obiad :)
Ela15 27.07.2012 11:55
bardzo lubię
caralajna 26.07.2012 21:46
pyszne
IKrakowianka 24.07.2012 18:49
kotlety mielone mogę jeść codziennie
gacopierz23 14.07.2012 21:36
jak widać i nie wszystkie moje :)
dianix 13.07.2012 21:34
kiedys tyle zdjec mozna było dodac?
Norgiusz 30.05.2012 13:15
smaczne i proste w przyrzadzeniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat