Kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dowolne mięso mielone

    1/2 kg
  • ząbek czosnku

  • musztarda

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
  • jajo

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • bułka czerstwa

    1 średnia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielone mięso włożyć do miski, dodać przyprawy, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekaną cebulę (należy ją wcześniej zeszklić na maśle) oraz roztartą czerstwą bułkę, którą wcześniej moczymy w zimnej wodzie i dokładnie odciskamy (możemy ją zastąpić 1/2 szklanki bułki tartej).
Do mięsa możemy również dodać odrobinę suszonego lubczyku, tymianku i natki pietruszki – doskonale podniosą ich smak.
Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na tłuszczu z obu stron na brązowy kolor (ok. 15 minut).

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (52)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 02.10.2013 11:28
lubię takie kotleciki
AURELKA 03.07.2013 20:32
zawsze pyszne
berys18 13.06.2013 09:25
bardzo apetyczne te kotleciki
Pani Domu 16.05.2013 17:06
ładne kotleciki, ładne zdjęcie
IKrakowianka 27.04.2013 21:46
uwielbiam mielone
pierniczkowo 24.04.2013 08:39
mielonych z musztardą jeszcze nie robiłam, pycha:)
m1monika 05.04.2013 23:05
mój synuś uwielbia :-)
miki47 31.03.2013 13:53
pyszny przepis
Bernadeta1 26.03.2013 10:07
pyszny obiadek
Laila2786 12.03.2013 13:07
co za pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat