kotlety mielone

kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    200 gram
  • papryka czerwona

    1,5 szt.
  • majonez

    4 łyżki
  • ketchup

    2 łyżki
  • sól

  • mąka

    30 gram
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso skręcić. Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa, całość doprawić do smaku. Masę uformować w kwadraty o grubości ok. 1,5cm, opanierować w mące, smażyć na gorącym tłuszczu. Po usmażeniu polać ketchupem i majonezem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

30.06.2011 12:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat