Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mazursko-warmińskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 80 dag
jajko 3 szt
mąka 2 dag
szynka konserwowa 15 dag
sól do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mazursko-warmińskie

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Mięso opłukać, rozbić i posolić.
Krok 1 - Kotlety mazursko-warmińskie foto
2
Ugotować 1 jajko na twardo, obrać i pokroić w kostkę.Szynkę pokroić w kostkę, wymieszać z jajkiem, przyprawami i rozłożyć na płacie mięsa.
Krok 2 - Kotlety mazursko-warmińskie foto
3
Zwinąć w rulon, opanierować w jajkach i mące i usmażyć z obu stron na złoto.
Krok 3 - Kotlety mazursko-warmińskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.10.2014 15:58
super kotlety
Ewelina1991 25.10.2014 09:03
fantastyczne kotlety
cukiereczek 25.10.2014 08:52
idealne na niedzielny obiad
Krzysztof15 25.10.2014 07:15
wygladaja apetycznie
halina17 24.10.2014 22:13
Apetycznie wyglądają.
Ania321 24.10.2014 21:51
wyglądają smacznie :)
Megg 24.10.2014 21:28
przepyszne mięsko
w mojej kuchni 24.10.2014 21:04
dobre jedzonko..
Stenka 24.10.2014 21:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak