Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY KUKURYDZIANE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 200 g
woda 1/2 szklanki
kukurydza konserwowa 400 g
papryka czerwona 2 szt
ser żółty 200 g
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Porada

W razie konieczności dodać więcej mąki kukurydzianej. Kotlety można również obtoczyć w bułce tartej.

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY KUKURYDZIANE

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać w wodą.
Krok 1 - KOTLETY KUKURYDZIANE foto
2
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do mąki.
Krok 2 - KOTLETY KUKURYDZIANE foto
3
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 3 - KOTLETY KUKURYDZIANE foto
4
Pokrojoną paprykę dodać do pozostałych składników. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - KOTLETY KUKURYDZIANE foto
5
Umytą pietruszkę poszatkować. Ser pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników, wymieszać.
Krok 5 - KOTLETY KUKURYDZIANE foto
6
Formować kotleciki i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 6 - KOTLETY KUKURYDZIANE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak