KOTLETY KRÓLEWSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z krczaka

    2 szt
  • szynka gotowana

    8 szt
  • jajko

    1 szt
  • ser żółty

    20 dag
  • mąka

    do panierki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

FILETY PRZEKRAWAMY W POPRZEK NA PÓŁ I ROZBIJAMY W CIENKIE PŁATY .
OPRÓSZAMY SOLĄ I PIEPRZEM.SER ŚCIERAMY NA TARCE I PO DWA PLASTRY SZYNKI ROZKŁADAMY NA KOTLECIE.
NA ŚRODEK KAŻDEGO KOTLETA,KŁADZIEMY PO PORCJI SERA . ZAWIJAMY I DOPRAWIAMY.
ROLADKI OPRÓSZAMY W MACE, JAJKU I BUŁCE TARTEJ.
SMAŻYMY NA OLEJU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR .
PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKA .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 13.06.2012 20:32
smaczne!
Paweł10 10.06.2012 14:32
pycha :-)
tessinka 10.06.2012 14:05
Aż zgłodniałam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat