Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety kaszubskie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Rybne menu na Kaszubach jest bardzo bogate. Jednak przyzwyczailiśmy się do myślenia o rybach, jako o postnym daniu. Na tapetę wzięliśmy pyszne połączenie ryby i boczku wieprzowego.

Składniki:

Składniki:

polędwica z dorsza 500 gramów
boczek surowy wędzony 250 gramów
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
koperek świeży 1 pęczek
ząbki czosnku 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety kaszubskie

Rybę mielimy z odciśniętą z mleka bułką oraz przysmażonym, drobno pokrojonym boczkiem.
Do masy wbijamy jajka, dodajemy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Wilgotną dłonią formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem (1:1).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak