Kotlety kalafiorowo- jajeczne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Masa na kotlety

  • kalafior

    1 szt
  • kasza jaglana

    10 dag
  • jajko ugotowane na twardo

    4-5 szt
  • koperek

    1/2 pęczka
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 i 1/2 szklanki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku

Pozostałe

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Studzimy go i rozdrabniamy widelcem.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu- dodajemy do kalafiora.
Jajka obieramy i drobno siekamy- łączymy z pozostałymi składnikami.
Wbijamy jajko, wsypujemy posiekany koperek, przyprawiamy i dobrze mieszamy.
Dodajemy tyle bułki tartej by masa była zwarta i można było formować kotleciki.
Kotleciki obtaczamy jeszcze w bułce tartej i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 10.07.2015 18:23
wyglądają bardzo ładnie, na pewno są smaczne!
Krzysztof15 10.07.2015 10:59
smaczne kotleciki
ada.la 10.07.2015 08:19
fajna propozycja na piątek
berys18 10.07.2015 07:17
znakomite kotleciki
Beatris 09.07.2015 22:29
Apetyczne kotleciki:)
Wiesława1 09.07.2015 20:16
Świetny pomysł
mirosława4 09.07.2015 19:31
apetycznie się prezentują , trzeba wypróbować Twój przepis :)
magda1976 09.07.2015 19:11
Muszę wypróbować
cooked 09.07.2015 19:10
przepyszne
IKrakowianka 09.07.2015 19:06
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat