Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jęczmienne z mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2/3 szklanki
tłuszcz 2 łyżki
mięso mielone wieprzowe 25 dag
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jęczmienne z mięsem

Wykonanie:
Kaszę ugotować na półsypko w 1 i 2/3 szklance wody z dodatkiem 1 łyżki tłuszczu. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na pozostałym tłuszczu. Następnie kaszę, mięso, jajko, cebulę i natkę pietruszki wymieszać, doprawić do smaku. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 31.07.2015 11:28
świetne kotlety
stokrotka 31.07.2015 10:40
pyszne i pożywne z pewnością!
Iwusia 30.07.2015 23:20
musza być smaczne
wwwiolka 30.07.2015 22:30
Bardzo fajny przepis.
Róża1 30.07.2015 22:20
przepyszne kotleciki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak