Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jarzynowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/3 szt
seler 1 szt
por 1 szt
marchewki 3-4 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jarzynowe

Kroki postępowania

1
Jarzyny oczyszczamy i płuczemy. Gotujemy z dodatkiem przypraw do smaku do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Kotlety jarzynowe foto
2
Ugotowane warzywa dokładnie miksujemy. Dodajemy jajko oraz przyprawy do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka dosypujemy odrobinę bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy masę.
Krok 2 - Kotlety jarzynowe foto
3
Z masy warzywnej formujemy zgrabne kotlety. Kotlety smażymy z obu stron na wolnym ogniu, na złotobrązowy kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Kotlety jarzynowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.01.2017 13:19
Ogólnie super pomysł na lekkie jedzenie.
anulka69 14.12.2016 08:53
zgadzam się z sabik 86, super pomysł dla dzieciaków
Patrycja33 01.09.2016 00:25
wygladaja smakowicie
Ela15 09.04.2016 13:07
fajny przepis
Pietruszka 09.11.2015 09:27
kotlety są zdrowe i naprawdę smaczne, polecam
sabik86 08.11.2015 20:54
Idealny sposób, aby przemycić warzywa dla dzieci, które ich nie lubią. Na pewno zrobię je dla mojej córeczki.
slodkieniebo 08.11.2015 18:31
Pyszne kotleciki :)
mileneczka5 08.11.2015 16:29
pyszne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak