Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczno-pieczarkowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
pieczarki 30 dag
szczypiorek 1/2 pęczek
pieprz
sól
bułka tarta pikantna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczno-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
5 jajek gotujemy na twardo, obieramy, studzimy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Kotlety jajeczno-pieczarkowe foto
2
Oczyszczone pieczarki także ścieramy na tarce.
Krok 2 - Kotlety jajeczno-pieczarkowe foto
3
Szczypiorek siekamy. Łączymy ze sobą składniki. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i z masy formujemy kotleciki (jak mielone).
Krok 3 - Kotlety jajeczno-pieczarkowe foto
4
Obtaczamy z bułce tarce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Kotlety jajeczno-pieczarkowe foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Kotlety jajeczno-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.04.2013 12:27
Bardzo smaczne-wypróbuję na pewno
Olga_SK 07.04.2013 11:34
ja tylko jajeczne jadłam :( a z domieszką pieczarek muszą być pyszne!
goofy9 07.04.2013 11:25
polecam, warto je wypróbować
Paolcia 07.04.2013 10:48
musi być pardzo dobre :)
leonowie 07.04.2013 10:18
jeszcze takich nie jadłam, smacznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak