Kotlety jajeczne ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt
  • szpinak mrożony

    150 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szk
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. 7 jajek ugotować na twardo, obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Jajka połączyć ze szpinakiem i czosnkiem, dodać surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wedith1 18.10.2016 12:04
Lubię takie kotleciki!
KORAL 18.10.2016 11:43
Bardzo lubię, świetne :)
AZgotuj 18.10.2016 11:38
uwielbiam takie kotlety. Zapisałam przepis :)
jagoda5913 18.10.2016 11:22
fajny pomysł
iziona 18.10.2016 09:13
Kotlety z jajek robię, ale szpinaku jeszcze do nich nie dodawałam :)
magdow 17.10.2016 23:42
ale fajne klopsy ;]
berys18 17.10.2016 22:09
ciekawy pomysł
Motorek 17.10.2016 22:05
wyglądają pysznie
bertpvd 17.10.2016 21:47
fajny pomysł ;)
MonikaW 17.10.2016 21:23
pomysłowo i zdrowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat