Kotlety jajeczne z żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja ugotowane na twardo

    10 sztuk
  • jaja surowe

    2 sztuki
  • żółty ser

    150 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki + do panierowania
  • szczypiorek

    1 garść pokrojonego
  • sól, pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jaja rozdrabniam w blenderze, dodaję starty ser, szczypiorek, surowe jaja i bułkę tartą. Doprawiam do smaku i dokładnie mieszam wszystkie składniki. Z powstałej masy formuję kotleciki, obtaczam je w bułce tartej i smażę na oliwie na złoty kolor. Podaję z ziemniaczkami i sałatą ze śmietaną.

Smacznego !

p.s. z podanych składników wyjdzie ok. 15 małych kotlecików.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 30.06.2016 11:33
bardzo apetyczne kotleciki.
AnielskaSlodycz 08.02.2014 11:25
bardzo fajne
natalia.doradca 16.01.2014 13:04
Świetny przepis:)
Ola1984 16.01.2014 10:37
Bardzo lubię takie kotleciki :)
Romanowka 16.01.2014 08:35
kotleciki idealne dla jarosza, pyszności!
Niki22 15.01.2014 21:39
lubię kotleciki jajeczne :)
Czyki 15.01.2014 21:35
Bardzo mi się podoba to danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat