Kotlety jajeczne z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 szklanki
  • woda

    1 1/2 szklanki
  • tłuszcz

    1 łyżeczka
  • jajko

    5 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu i soli, następnie ostudzić. Ugotować również 4 jajka, ostudzić, posiekać i połączyć z ryżem. Dodać 1 surowe jajko, przyprawy do smaku, posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszać masę. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 30.06.2016 11:36
Fajny pomysł na wykorzystanie ryżu!
Ola1young 19.06.2015 15:53
fajne danie obiadowe
w mojej kuchni 19.06.2015 12:51
pyszne danie obiadowe..
Aannkaa82 19.06.2015 11:17
Świetne te kotleciki.
Aleksandra/Olcia 19.06.2015 10:33
super danie
Ewelina1991 19.06.2015 07:52
fajne kotleciki
Konczi 19.06.2015 06:58
Lubię takie na piątkowe obiadki :)
Róża1 18.06.2015 21:45
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat