Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
koper świeży 1 łyżka/posiekany
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne z koperkiem

Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka posiekanego koperku
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Wykonanie:
Jajka obrać, drobno posiekać nożem, dodać jajko, bułkę tartą, koperek, przyprawić do smaku i wymieszać, gdy masa będzie rzadka to dosypać jeszcze bułki tartej. Z przygotowanej masy formować małe kotlety, maczać w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:26
Bardzo lubię. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak