Kotlety jajeczne z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • chleb

    3 kromki , namoczone i odciśnięte
  • koperek

    1/2 pęczka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Jajka obieramy ze skorupek , dziabiemy drobno widelcem. Cukinię myjemy , obieramy ze skórki , ścieramy na tace o dużych oczkach ,dodajemy do jajek , wbijamy surowe jajko. Wsypujemy przyprawy ,bułkę tartą, koper oraz dodajemy kromki chleba. Masę wyrabiamy dłońmi. .
2.Formujemy zgrabne kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.
3.Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu
SzczyptaChili
Do podania na ciepło z młodymi warzywami lub na zimno do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 29.12.2015 15:30
Dziękuję :)
Krystyna32 29.12.2015 07:38
bardzo smaczne
anka1988 28.12.2015 21:45
mniam mniam. Ciekawa propozycja na piątkowy, bezmięsny obiad!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat