Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Kroki postępowania

1
5 jajek gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do masy dodajemy jedno surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej i cebulkę zasmażaną na oleju na słoty kolor.
Krok 1 - Kotlety jajeczne foto
2
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki.
Krok 2 - Kotlety jajeczne foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Krok 3 - Kotlety jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.09.2013 18:43
zawsze pyszne
Bernadeta1 05.02.2013 22:37
często robię bo bardzo lubię
KasiaK90 11.12.2012 10:38
smaczne kotleciki
Zdzisław 10.12.2012 14:06
czasem po pracy w barze mlecznym jem z buraczkami...dobre
kala9287 10.12.2012 13:19
bardzo ciekawe
cooleczka 09.12.2012 21:31
kiedyś próbowałam, fajne
jasiek 09.12.2012 21:26
robię w piątki
kasiaw 09.12.2012 21:05
super
Lemon 09.12.2012 21:00
pycha
IwonaKa 09.12.2012 20:54
robię podobnie,bardzo smaczne
Monika58 09.12.2012 19:48
możę być smacznie
maciek7 09.12.2012 19:43
pycha
Anna133 09.12.2012 19:33
jestem ciekawa smaku kotlety z gotowanych jajek ,ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak