Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Ugotowane jajka zetrzec na tarce o małych oczkach. Cebulkę drobno pokroic i zeszklic na maśle. Do startych jajek wbic surowe, dodac namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz cebulkę. Doprawic solą i pieprzem. Wszystko razem porządnie wymieszac. Jesli farsz okaże się za rzadki, należy dosypac trochę bułki tartej. Następnie formowac kotlety i smazyc na rumiano na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 24.05.2013 11:25
proste i pyszne!!
Dorota59 03.10.2012 22:03
pyszne kotleciki
ziutula
ziutula 03.10.2012 01:28
i szpinak i buraczki i maślanka...pycha takie kotlety
elficzna 02.10.2012 23:07
uwielbiam takie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak