Kotlety jajeczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    6 sztuk
  • jajko

    1 sztuka
  • kajzerka

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz

  • sól

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka zetrzec na tarce o małych oczkach. Cebulkę drobno pokroic i zeszklic na maśle. Do startych jajek wbic surowe, dodac namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz cebulkę. Doprawic solą i pieprzem. Wszystko razem porządnie wymieszac. Jesli farsz okaże się za rzadki, należy dosypac trochę bułki tartej. Następnie formowac kotlety i smazyc na rumiano na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lara 24.05.2013 11:25
proste i pyszne!!
Dorota59 03.10.2012 22:03
pyszne kotleciki
ziutula 03.10.2012 01:28
i szpinak i buraczki i maślanka...pycha takie kotlety
elficzna 02.10.2012 23:07
uwielbiam takie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat