Kotlety jaglane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    3/4 szklanki
  • otręby owsiane

    1/2 szklanki
  • pomidory suszone Smak

    5 sztuk
  • olej z suszonych pomidorów

    50 ml
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • koperek

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Przekładamy (letnią) do miski.

Cebulę podsmażamy na oliwie z pomidorów, dodajemy do kaszy.

Pomidory kroimy w paski i razem z siemieniem, koperkiem, otrębami dodajemy do całości. Tak przygotowany farsz doprawiamy do smaku solą ziołową, ponownie mieszamy i formujemy kotlety. (Gdyby farsz był nieco za luźny, możemy dodać trochę oliwy z pomidorów) Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 11.03.2016 14:00
Warto wypróbować
dom-agi 11.03.2016 12:29
Bardzo apetyczne!
Futka 11.03.2016 10:32
Przepyszne i pożywne kotleciki :)
Małgorzata92 11.03.2016 09:43
Samo zdrowie :)
olkaaa 11.03.2016 09:36
ciekawa propozycja
gosia56 11.03.2016 09:05
na pewno pyszne kotleciki
Maridka19 11.03.2016 08:28
Same pyszne potrawki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat