Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety indycze z serkiem topionym i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 4 plastry
serek topiony 200 g
pieczarki brązowe 2-3 średnie
jajko duże
mleko 1-2 łyżki
sól i pieprz
Cebula suszona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
skrobia ziemniaczana do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety indycze z serkiem topionym i pieczarkami

Płaty mięsa lekko rozbić, posypać przyprawami.

Pieczarki umyć, osuszyć, utrzeć na drobnej tarce albo posiekać malakserem.
Przesmażyć na odrobinie oleju, odparować i doprawić solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i suszoną cebulą.

Miękki serek topiony przełożyć do miseczki, dodać przestudzone pieczarki i utrzeć na jednolitą masę. Podzielić farsz na cztery porcje.
Na środku każdego kawałka mięsa położyć porcję serka, lekko rozgnieść i złożyć na pół jak pierogi. Brzegi zlepić przyklepując tłuczkiem i podwijając pod spód.

Każdy kotlet oprószyć przyprawami, obtoczyć w skrobi ziemniaczanej, następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem i na koniec opanierować w bułce tartej.

Kotlety schłodzić w lodówce, aby farsz stężał, a przed podaniem usmażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 27.02.2017 00:29
super pomysł
Bernadeta1 26.02.2017 20:00
smaczne jedzonko
w mojej kuchni 26.02.2017 18:26
same pyszności obiadowe
Mati13 26.02.2017 17:17
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak